170 g liszt
Só
1 tojás sárgája
40 g porcukor
90 g hideg vaj szétmorzsolva
Egy-egy fürt kék és zöld szőlő kimagozva
250 g aludttej
200 g vaníliás puding (késztermék)
1 evőkanál cukor
4 teáskanál vaníliakivonat
Díszítéshez: porcukor
1. A lisztet egy csipetnyi sóval, tojássárgájával, porcukorral, vajjal gyúrd össze, majd tedd be fél órára a hűtőbe.
2. Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd vágj ki belőle 4 kör, amit a 4 kizsírozott tortaformácskába kell tenned. Ha belenyomkodtad a köröket a formákba, akkor egy villával szúrd meg párszor az aljukat. 180 ºC-ra előmelegített sütőben süsd meg. (A tészta akkor igazán jó, ha simán kiesik a formákból.)
3. Mosd meg a szőlőt, szárítsd meg, majd vágd félbe és magozd ki. Az aludttejet, a vaníliás pudingot, a cukrot és a vaníliakivonatot keverd össze, majd töltsd bele egy töltőzsákba.
4. A krémmel töltsd meg a tortácskákat, majd tegyél a tetejükre szőlőt és hintsd meg porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK