500g zöldborsó
12 rák
12 kis újhagyma
1 zsenge salátaszív
1 ek napraforgó olaj
1 kis csokor fűszernövény (1 kis ág kakukkfű, 2 szál petrezselyem)
1 kk porcukor
2dl víz
Só és őrölt bors
1. Megtisztítjuk a rákokat. A gőzölőedény felső szintjén 10 percig gőzöljük. Félretesszük.
2. Megtisztítjuk a hagymát. Négybe vágjuk a salátaszívet.
3. A hagymát és a salátát 5-6 percig pároljuk az olajon lefedve, kis lángon. Hozzáadjuk a zöldborsót, a fűszernövényeket, a cukrot és a vizet. Sózzuk és borsozzuk. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és lefedve még 20-30 percig főzzük.
4. Ha a borsó megpuhult, kiszedjük a fűszernövényeket. Szűrőkanállal kiszedjük, és előmelegített tálra rakjuk a borsót, a főzőlevet erős lángon besűrítjük. Felmelegítjük benne a rákokat, majd a zöldborsóra tesszük. Ráöntjük a levet, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK