{KEPGALERIA}
Fotók forrása: Wikipédia
Marokkó konyhájában csodálatosan keverednek a tradicionális ízek és alapanyagok, amiket európai hódítóknak és kereskedőknek köszönhetően könnyen megszerethetünk. A megszámlálhatatlanul sok egzotikus alapanyag itthon is ismert, de ettől eltérően használt fűszerek teszik jellegzetessé a marokkói konyhát. Legjellegzetesebb ételeik a pastilla, a fahéjjal ízesített galamb, melyet talán leginkább a lángoshoz hasonló tésztában sütnek. Illetve a tadzsin, mely nevét a jellegzetes kúpos fedelű agyagedényről kapta. Benne különféle ízletes húsok sülnek és párolódnak, amihez megszámlálhatatlanul sokféle zöldség, gyümölcs, a helyi jellegzetes lapos kenyerek, vagy kuszkusz adja a köretet. A forróságtól perzselő délutánokon kellemes kikapcsolódás egy mór palota narancsillatú kertjében elkortyolgatni egy teát, hogy mielőtt tovább kalandozunk.
OLVASS TOVÁBB!
„Fiúhotelben” szálltál meg? A fürdőszoba elárulja!
Kicsi a WC, nincs szemetes a fürdőben, vagy túl nagyok fürdőköpenyek – ezek mind árulkodó jelei lehetnek egy úgynevezett „fiúszáll...
UTAZÁSMár egy svájci turistaközpontban is belépőt szednének
A festői környéken megelégelték a beözönlő turistákat....
UTAZÁSLegyen szó iskolakezdésről vagy utazásról, már nem úszhatjuk meg a környezetbarát megoldásokat
Az Osztrák Huladékgazdálkodási Szövetség tippjeiből mi is okulhatunk....
A 7 legnépszerűbb város, ahová érdemes ellátogatni, mielőtt túl késő lenne
A klímaváltozás számos tengerparti város jövőjét veszélyezteti. Ha nem történnek hatékony intézkedések a válság megfékezésére,...
UTAZÁSKihalnak a gazdák Svájcban és Magyarországon, Brazíliában viszont egyre menőbb farmernek lenni
Svájcban a munka túl szigorú, ám Brazíliában a fiatalok átveszik a szüleik farmjait....
UTAZÁSEgykori világháborús bunkerből nyílt hotel Hamburgban
Elég sok szokatlan szálloda van, de szálltál már meg valaha bunkerhotelben, tetőterasszal?...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK