Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FÉSZEK

Hangulatos gyertyák tavasszal is

Szerző:
Szabó Anna
A gyertya nem csak szép kiegészítője otthonunknak, hanem hasznos fényforrás is lehet, ha éppen elmegy az áram, vagy nincs kedvünk fényárban úszó szobában ücsörögni. Ma már számos formában találhatják meg a kedvünkre valót az üzletek polcain. Ha azonban kreatívak szeretnénk lenni, akkor otthon, saját kezűleg is önthetünk gyertyát. Nem bonyolult, hozzáállás kérdése az egész.

{KEPGALERIA}

4. Ha spárgából készítjük a kanócot, akkor át kell itatnunk viasszal, hogy könnyebben tudjuk majd meggyújtani az új gyertyában. (Amennyiben úgy vesszük, vagy a megmaradt gyertyából vágjuk ki, akkor erre nyilván nincs szükség). A kanócot beletesszük a forma közepébe, amelybe önteni szeretnénk. Ezek után a kanóc köré kevés viaszt öntünk, hogy az meg tudjon állni a formában. A kanóc másik végét kössük rá egy rúdra, vagy egy kisebb botra, amit rá tudunk tenni a formánk tetejére (természetesen, ha türelmesek vagyunk, foghatjuk is kikötözés helyett, miközben ráöntjük majd a viaszt).

5. Tegyünk fel egy lábasba vizet, forrni. Majd keressünk egy olyan tálat, amiben nem sajnálunk gyertyát olvasztani. Amikor forr a víz a lábasban, erre tegyük rá azt a tálat, benne a gyertya darabokkal és olvasszuk fel, mintha csokit olvasztanánk a sütikre).

6. Miután felolvasztottuk, öntsük bele a formába. Ha szeretnénk kicsit feldobni, például szegfűszeggel, vagy csillámporral, akkor még ebbe a frissen kiöntött anyagba tegyük.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL