Tökszuper ételek
A nagydobosi sütőtök, a hokkaido tök és a kanadai sütőtök is superfoodnak számítanak, úgyhogy bevethetők a téli vitaminraktárak feltöltéséhez is a színterápiás hatásuk mellett. Igazán sokoldalúak: magukban, levesként, köretként (vagy köret-extrásítóként, ha krumplipüréhez keverjük), szendvicskrémként, mártogatósként és sütik alapanyagaként is csodás dolgokat lehet kihozni belőlük. A kevésbé tökpártiak mással is biztosíthatják a színélményt, akár a kedvenc üdítőjükkel is, demonstrálandó, hogy a sötét ősz nem mehet a kreativitás kárára – a klasszikus Fantás sütin túl a Halloweenes-Fantás muffin lehet az ősz legnagyobb sztárja! Mutatjuk a recepteket:
Hozzávalók
A muffintésztához:
175 gramm tojásfehérje
100+100 gramm kristálycukor
100 gramm tojássárgája
100 gramm szobahőmérsékletű vaj
100 gramm olvasztott fehér csokoládé
100 gramm liszt
kiskanálnyi sütőpor
A töltelékhez:
angolkrém:
115 gramm tojássárgája
70 gramm cukor
115 gramm tejszín
1 vaníliarúd kikapart magjai
plusz:
300 gramm habtejszín
7 gramm zselatin
2,5 dl Fanta Narancs zero
A dekorációhoz:
fondant
ételszínezék
olvasztott étcsokoládé
marcipán- vagy csokifigurák
Elkészítés
A tojásfehérjét 100 gramm kristálycukorral összekeverve felverjük, a keveréket félretesszük külön tálban.
A tojássárgáját 100 gramm kristálycukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, majd a fehércsokit is.
A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a tojássárgájás-cukros-vajas-fehércsokis keverékhez adjuk.
A keveréket a felvert, cukros tojásfehérjével lazítjuk, óvatosan hozzáadagolva.
Az egészet közepes méretű cupcake formákba töltjük, majd 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük.
A habtejszínt felverjük. Egy másik tálban angolkrémet készítünk, ehhez a tojássárgáját, a cukrot, a tejszínt és a vaníliarúd kikapart magjait összekeverjük, és vízgőz felett 80 Celsius-fokig melegítjük. Ezután hozzáadjuk a zselatint, majd beleöntjük a Fantát és végül a habtejszínnel lazítjuk a krémet. Ha mindezekkel megvagyunk, a megsült és kihűlt muffinokat megtöltjük a töltelékkel.
Végezetül a sütemények tetejét befedjük fondanttal, igény szerint olvasztott étcsokoládé segítségével például pókhálómintát rajzolunk rá, és/vagy csokiból, illetve marcipánból formázott Halloween-karakterekkel díszítjük.
A Halloweeni Fantás Muffin receptet a Cake Shop és Sallay Fanni bocsátotta rendelkezésünkre.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK