Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
FÉSZEK

Légy a befőzés háziasszonya!

Szerző:
Szabó Anna
Télidőben jól esik elővenni a nagyi lekvárját vagy kompótját és jóízűen falatozni belőle. Nemcsak abban lehetsz biztos, hogy meg lesz az éves vitaminadagod, de garantáltan saját összetevőből, egészséges gyümölcsökből készült terméket kapsz. Ám kezdő háziasszonyként gyakran problémát jelent, hogyan álljunk neki a lekvárkészítésnek. Tippjeinkkel igazán jól sikerülhet a befőzés.

{KEPGALERIA}

Amire a befőzéshez szükség van

Szükséged lesz először is néhány olyan dologra, ami elengedhetetlen ehhez a konyhai főzéshez. Például fertőtlenített, légmentesen zárható befőttesüvegekre, amit a nagy munka előtt akár forró vízben kifőztél. Ezen kívül egy nagyméretű fazékra, valamint egy erre passzoló fedőre. A befőzésnél olyan konyharuhát használj, ami könnyen mosható és kicsit nagyobb méretű, hogy a nagy lábost meg tudd vele fogni. Olyan dolgokra is szükséged lehet, mint egy 100 fok mérésre alkalmas folyadék hőmérő, valamint egy kicsi, beosztással ellátott pohár, a lekvár űrtartalom megméréshez.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL