Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

12 gyakori hiba a konyhában, ami a legjobb receptet is tönkreteheti

Szerző:
Szabó Anna
Éppen valami finomságot főzöl, és szigorúan követed a receptben leírt arányokat… ám a végeredmény olyan messze van a várakozásaidtól, mint Makó Jeruzsálemtől. Ismerős?  Mi ilyenkor a teendő? Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amiket elkövethetsz a főzés során, és tönkretehetik a kedvenc ételed ízét.

 

 


 

 

Nem sózod meg a tésztát, amit megfőzöl


Alapszabály, hogy amikor főzöd a tésztát, sózd meg a vizet. A hiányzó só miatt ugyanis a tészta ízetlen lesz, és ezen már utólag egy szósz sem segít. Ha nem vagy biztos az arányokban, akkor használj egy evőkanál sót 300 gramm tésztához.

konyhafortélyok konyha
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL