Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

12 gyakori hiba a konyhában, ami a legjobb receptet is tönkreteheti

Szerző:
Szabó Anna
Éppen valami finomságot főzöl, és szigorúan követed a receptben leírt arányokat… ám a végeredmény olyan messze van a várakozásaidtól, mint Makó Jeruzsálemtől. Ismerős?  Mi ilyenkor a teendő? Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amiket elkövethetsz a főzés során, és tönkretehetik a kedvenc ételed ízét.

 

 


 

 

A mennyiségek kiméréséhez egy poharat használsz


Sokan csupán egy pohárral vagy csészével mérik ki az adott mennyiséget a száraz alapanyagokból, nem figyelve a pontosságra, a szilárd és folyékony összetevőket tekintve. Ne feledd: a sütés bizony pontos kimérést igényel. Ha nem emlékszel minden alapanyag súlyára és mértékére fejből, használj speciális mérőedényt és konyhai mérleget.

konyhafortélyok konyha
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL