Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

12 gyakori hiba a konyhában, ami a legjobb receptet is tönkreteheti

Szerző:
Szabó Anna
Éppen valami finomságot főzöl, és szigorúan követed a receptben leírt arányokat… ám a végeredmény olyan messze van a várakozásaidtól, mint Makó Jeruzsálemtől. Ismerős?  Mi ilyenkor a teendő? Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, amiket elkövethetsz a főzés során, és tönkretehetik a kedvenc ételed ízét.

 

 


 

 

Túlpirított fokhagyma


A legtöbb recept szerint a fokhagymát csak a legvégén kell hozzáadni az ételhez, vagy le kell venni a serpenyőt 2-3 percre a tűzhelyről. A fokhagyma ugyanis jóval kevesebb vizet tartalmaz, mint a legtöbb zöldség, emiatt hamar megég. Ha pedig szétfőtt, akkor igen kellemetlen ízűvé teheti az ételt.

konyhafortélyok konyha
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL