Csejtei Tamás egy igazán egyedi gasztroutazásra invitálja mindazokat, akik valami igazán különlegesre vágynak az őszi estéken. A Vadászok konyhája a legfinomabb fácán, szarvas és vaddisznó ételkülönlegességeket hozza el, amelyeknek elkészítéséhez nincs szükség hókusz-pókuszra. Csupán egy pici bátorságra, jó ízlésre és a főzés szeretetére.
„Magyarország kivételesen gazdag vadászati kultúrával rendelkezik, ennek ellenére az egy főre jutó vadhúsfogyasztás rendkívül alacsony. Hosszú és kitartó munkánknak köszönhetően azonban egyre többen térnek vissza a vadászathoz és a vadhúsfogyasztáshoz Magyarországon. A Vadászok konyhájával is fel szeretnénk hívni nézőink figyelmét, hogy vadhúst fogyasztani igenis érdemes, mindenki számára kifejezetten ajánlott." – mondta Csejtei Tamás, a Vadászok konyhája műsorvezetője.
Ízelítőként, íme 3 rendkívül könnyen elkészíthető vadétel, amelyekkel bárki magabiztosan, vadászati tapasztalatok nélkül csaphat igazi, királyi lakomát otthonában.
A vadételek kedvelői a fenti kérdésekre is választ kaphatnak novembertől minden csütörtökön 17.00-tól, a DoQ műsorán.
Hozzávalók
• 1 fej fejes káposzta
• 1 kg darált vaddisznóhús
• 3 fej vöröshagyma
• 10 dkg szalonna
• 1 db egész tojás
• só
• őrölt bors
• pirospaprika
• 3 gerezd fokhagyma
• 30 dkg árpagyöngye vagy gersli
• 1 liter paradicsomlé
• borsikafű
• tejföl
Mossuk meg a fejes káposztát, majd miután kivágtuk a torzsáját, forrásban lévő sós vízben blansírozzuk meg. A főzőlevet ne felejtsük félretenni, mert szükségünk lesz rá a későbbiekben. A kihűlt káposztalevelek vastagabb részét vágjuk le és tegyük félre. Ezután a frissen darált vaddisznóhúst tegyük egy tálba, keverjük hozzá a szalonnán lepirított, finomra vágott vöröshagymát, sót, borsot, végül egy egész tojást. Ízlés szerint adjuk hozzá pirospaprikát, reszelt fokhagymát, valamint az alaposan megmosott gerslit. Az egészet jól keverjük össze, majd tegyük be a hűtőbe. Amíg a vaddisznóhús áll, vágjuk szeletekre a megtisztított vöröshagymát, majd az előzőleg félretett káposztaleveleket vágjuk csíkokra. A kiterített levelekbe a darált húst a hagyományos módon töltsük bele.
Egy előzetesen beáztatott cserépedénybe helyezzük bele a töltött káposztákat. Öntsük tele az edényt paradicsomlével és a megmaradt főzőlével addig, amíg az el nem lepi őket, majd fedjük le. A sütőben két óra alatt süssük készre, majd forrón, friss tejföllel tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK