Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

3 mennyei recept, ami bizonyítja, hogy ünnepek alatt is lehetséges a büntetlen sütizés

Szerző:
Szabó Anna
Sokak számára a szokásosnál is nagyobb fejtörést okoz a karácsonyi sütés-főzés, mert figyelembe kell venni, hogy ki diétázik, ki cukorbeteg, illetve küzd valamilyen ételallergiával a családban. Most megjelent egy olyan süteményes receptkönyv, melyben a fogyókúrázóktól, a laktózérzékenyeken át, a gluténérzékenyekig mindenki talál magának megfelelő finomságot.

Ünnepelni az egyik legjobb dolog a világon - legyen szó születésnapról, karácsonyról, húsvétról vagy bármilyen jeles alkalomról. Mert akkor felerősödik a család jelentősége, energiával töltenek fel a szeretetteljes pillanatok. Ennek pedig elmaradhatatlan része a jóízű lakmározás, a finomabbnál finomabb sütemények, torták, desszertek. Azonban fájó válaszút elé kerülnek azok, akik tudatosan táplálkoznak, netán ételallergia, esetleg betegség miatt nem fogyasztatnak bizonyos élelmiszereket: lemondás vagy felszabadult ünneplés? Nekik nyújt megoldást az Ünnepelj és fogyj! című receptkönyv. A könyvben szereplő desszertek csökkentett szénhidráttartalmúak, melyek közül számos laktóz- és gluténmentes is. A leírások mellett kalóriaértékek, szénhidrát-, glutén- és laktóz mennyiség is található azért, hogy ne kelljen a lemondás vagy felszabadult ünneplés között választani.

 

Kézzel készített szaloncukor


Hozzávalók: datolya, pirított mandula vagy mogyoró, karobpor

Elkészítés: A datolyákat megtöltjük a pirított mandulával vagy mogyoróval, és karobporba forgatás után csomagoljuk.

gasztro gasztronómia recept karácsony ünnep sütemény
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL