.
Tudtad, hogy a retinoidok öregedés gátló hatásúak? Bizony, az édesburgonya nagyon egészséges. Az édesburgonyában ugyanis A vitamin található, amely segíti a bőrsejtek megújulását.
Az édesburgonya tésztához:
• 2 evőkanál olívaolaj
• 2 kis és közepes édesburgonya, reszelt
• 1/2 csésze fagyasztott szerves zöldborsó
A pestohoz:
• 4 nagy kelkáposzta levél, szárakat távolítani, durván aprítani
• 1/4 csésze nyers tökmag
• 1 gerezd fokhagyma, reszelt
• 1/2 citrom leve (körülbelül 1 evőkanál citromlé)
• 1/2 teáskanál só
• 1/3 csésze extra szűz olívaolaj
• Víz, ha szükséges, keveset
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Helyezz a tepsibe pergament és tedd félre.
2. Melegíts egy nagy serpenyőben olajt, és közepes lángon a tökmagokat pirítsd meg arany barnára, vigyázva, hogy ne égjenek meg.
3. Dobd bele az édesburgonyát, tésztát, adj hozzá olajt és néhány csipet sót. Süsd a sütőben 18-20 percig, vagy amíg a tésztát át nem fő.
4. Közben készítsd elő a kelkáposztát és a pestot, keverd össze a pirított tökmaggal, fokhagymával, citrommal és sóval, egy turmixgép segítségével. Állítsd a legkisebb fokozatra, és add hozzá lassan az olívaolajt, és addig növeld a fordulatszámot, míg a pesto sima állagú nem lesz. Adj hozzá pár teáskanál olajt vagy vizet, ha szükséges.
5. A serpenyőben pirított tökmaghoz add hozzá a fagyasztott borsót, főzd két percig, hogy ha kell, akkor adj hozzá néhány csepp vizet, ezután pedig add hozzá az édesburgonyát és a tésztát, és kb. a fele adag pestot. Helyezz a tésztára pestot még, ha szükséges.
6. Tálalj és élvezd!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK