.
A dió tele van egészséges zsírokkal, amelyek elősegítik, hogy a bőr hidratált és feszes legyen. Kell még ehhez az egészhez sárgarépa, ami vitamint tartalmaz, és zöldség, ami pedig az egészséges rostadagot, és elősegíti az emésztőrendszer helyes működését. (az Ayurvédában a blokkolt emésztést közvetve a blokkolt pórusoknak tulajdonítják).
Lime öntethez:
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 lime leve
• 1 teáskanál nyers méz
• 1 gerezd fokhagyma, hámozott
• tengeri só vagy rózsaszín só
• Frissen őrölt fekete bors
Dió taco összemorzsolt részhez:
• 1 csésze főtt francia zöld lencse
• 1 csésze dió
• 1 evőkanál alacsony nátriumtartalmú, glutén mentes Tamari
• 1 teáskanál őrölt kömény
• ½ teás kanál paprika
• 1 evőkanál olívaolaj
Salátához:
• 2 marék spenót és más vegyes zöldség
• 1 kis uborka, vékonyra szeletelve
• 1 sárgarépa, felaprítva
• 1 csomó cseresznye paradicsom, a fele is elég
• 1 avokádó, fele is elég, vékonyra szeletelve
• 2 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
• Koriander, a díszítéshez
1. A mártáshoz: egy kis tálban keverd össze az olívaolajt, a citromlevet és a mézet. Törj össze egy gerezd fokhagymát, és hagyd páclében a keveréket 10-15 percig, amíg elkészíted a saláta többi részét. A gerezd fokhagymát csak tálalás előtt távolítsd el, majd sózd, borsozd ízlés szerint az egészet.
2. A dió taco összemorzsolt részhez: morzsold össze egy turmixgép segítségével az összes összetevőt, keverd össze, míg a textúra egyenletesen durván morzsás nem lesz. Fűszerezd, ha szükséges.
3. A saláta: keverd össze a zöldséget, uborkát, sárgarépát, paradicsomot, és annyi lime öntetet locsolj az egészre, amennyit jónak látsz. Szedd ki a salátát tálakba, szórd meg a tetejét összemorzsolt dióval, amit szeletelt avokádóval, mogyoróhagymával és korianderrel is megszórhatsz, a képen látható módon.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK