.
A dió tele van egészséges zsírokkal, amelyek elősegítik, hogy a bőr hidratált és feszes legyen. Kell még ehhez az egészhez sárgarépa, ami vitamint tartalmaz, és zöldség, ami pedig az egészséges rostadagot, és elősegíti az emésztőrendszer helyes működését. (az Ayurvédában a blokkolt emésztést közvetve a blokkolt pórusoknak tulajdonítják).
Lime öntethez:
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 lime leve
• 1 teáskanál nyers méz
• 1 gerezd fokhagyma, hámozott
• tengeri só vagy rózsaszín só
• Frissen őrölt fekete bors
Dió taco összemorzsolt részhez:
• 1 csésze főtt francia zöld lencse
• 1 csésze dió
• 1 evőkanál alacsony nátriumtartalmú, glutén mentes Tamari
• 1 teáskanál őrölt kömény
• ½ teás kanál paprika
• 1 evőkanál olívaolaj
Salátához:
• 2 marék spenót és más vegyes zöldség
• 1 kis uborka, vékonyra szeletelve
• 1 sárgarépa, felaprítva
• 1 csomó cseresznye paradicsom, a fele is elég
• 1 avokádó, fele is elég, vékonyra szeletelve
• 2 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
• Koriander, a díszítéshez
1. A mártáshoz: egy kis tálban keverd össze az olívaolajt, a citromlevet és a mézet. Törj össze egy gerezd fokhagymát, és hagyd páclében a keveréket 10-15 percig, amíg elkészíted a saláta többi részét. A gerezd fokhagymát csak tálalás előtt távolítsd el, majd sózd, borsozd ízlés szerint az egészet.
2. A dió taco összemorzsolt részhez: morzsold össze egy turmixgép segítségével az összes összetevőt, keverd össze, míg a textúra egyenletesen durván morzsás nem lesz. Fűszerezd, ha szükséges.
3. A saláta: keverd össze a zöldséget, uborkát, sárgarépát, paradicsomot, és annyi lime öntetet locsolj az egészre, amennyit jónak látsz. Szedd ki a salátát tálakba, szórd meg a tetejét összemorzsolt dióval, amit szeletelt avokádóval, mogyoróhagymával és korianderrel is megszórhatsz, a képen látható módon.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK