Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

3 mennyei vacsora, és még a kilók is leolvadnak rólad

Szerző:
Szabó Anna
Nagyon fontos az, hogy odafigyelj a kiegyensúlyozott étrendre, és olykor próbálj meg néhány egyszerű növényi alapú vacsorát is beiktatni. Fontos ugyanis a minőségi ételek fogyasztása, így nagyon gyorsan képesek leolvadni rólad a fölösleges kilók. Íme, 3 kiváló növényi alapú recept vacsorára.

.

 

Dió taco saláta


A dió tele van egészséges zsírokkal, amelyek elősegítik, hogy a bőr hidratált és feszes legyen. Kell még ehhez az egészhez sárgarépa, ami vitamint tartalmaz, és zöldség, ami pedig az egészséges rostadagot, és elősegíti az emésztőrendszer helyes működését. (az Ayurvédában a blokkolt emésztést közvetve a blokkolt pórusoknak tulajdonítják).

Hozzávalók


Lime öntethez:
• 2 evőkanál olívaolaj
• 1 lime leve
• 1 teáskanál nyers méz
• 1 gerezd fokhagyma, hámozott
• tengeri só vagy rózsaszín só
• Frissen őrölt fekete bors


Dió taco összemorzsolt részhez:
• 1 csésze főtt francia zöld lencse
• 1 csésze dió
• 1 evőkanál alacsony nátriumtartalmú, glutén mentes Tamari
• 1 teáskanál őrölt kömény
• ½ teás kanál paprika
• 1 evőkanál olívaolaj


Salátához:
• 2 marék spenót és más vegyes zöldség
• 1 kis uborka, vékonyra szeletelve
• 1 sárgarépa, felaprítva
• 1 csomó cseresznye paradicsom, a fele is elég
• 1 avokádó, fele is elég, vékonyra szeletelve
• 2 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
• Koriander, a díszítéshez


Elkészítés


1. A mártáshoz: egy kis tálban keverd össze az olívaolajt, a citromlevet és a mézet. Törj össze egy gerezd fokhagymát, és hagyd páclében a keveréket 10-15 percig, amíg elkészíted a saláta többi részét. A gerezd fokhagymát csak tálalás előtt távolítsd el, majd sózd, borsozd ízlés szerint az egészet.
2. A dió taco összemorzsolt részhez: morzsold össze egy turmixgép segítségével az összes összetevőt, keverd össze, míg a textúra egyenletesen durván morzsás nem lesz. Fűszerezd, ha szükséges.
3. A saláta: keverd össze a zöldséget, uborkát, sárgarépát, paradicsomot, és annyi lime öntetet locsolj az egészre, amennyit jónak látsz. Szedd ki a salátát tálakba, szórd meg a tetejét összemorzsolt dióval, amit szeletelt avokádóval, mogyoróhagymával és korianderrel is megszórhatsz, a képen látható módon.

gasztro gasztronómia konyhafortélyok vacsora
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL