.
Ez a leves remekül hidratál, hiszen szilícium-dioxidban gazdag angol uborkát tartalmaz, ami segít felszívni a vizet a sejtekbe, emellett ásványi anyagokban gazdag rózsaszín sót és C vitaminban gazdag citromlevet. Ezenkívül az avokádó egészséges zsírokat is tartalmaz, hozzájárulva ahhoz, hogy leolvadjanak rólad a kilók.
Leves:
• 2 paradicsom
• 2 érett avokádó
• 1 nagy angol uborka
• 1 ½ csésze hideg víz, plusz még szükség szerint
• 2 csésze spenót
• ½ jalapeno, opcionális
• Marék bazsalikom
• 1 gerezd fokhagyma
• 2-4 evőkanál citromlé
• 1 teáskanál só, rózsaszín vagy tengeri só
• olívaolaj
Sós granola:
• 1 csésze gluténmentes zabpehely
• ½ csésze tökmag
• ½ csésze dió, apróra vágva
• őrölt cayenne
• őrölt paprika
• ½ teáskanál só rózsaszín vagy tengeri só
• ¼ csésze olaj a választás
• 1 evőkanál méz
1. A granola: melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Helyezd a tepsibe pergament, és tedd félre.
2. Egy közepes keverőtálban keverd össze a zabot, tökmagot, diót, cayenne paprikát és a sót. Egy másik tálban keverd össze az olajt és a mézet, és add hozzá a zabot. Keverd össze jól, majd terítsd szét a tepsiben.
3. Süsd 20-25 percig. A felénél keverd meg, addig süsd, míg aranybarna nem lesz. Hagyd teljesen kihűlni.
4. A leves: adj hozzá paradicsomot, az uborka felét és egy pár bazsalikomot az öntethez. Keverd össze a maradék hozzávalókat a turmixgépben, sima állagúra. Adj hozzá vizet, ha szükséges. Krémes, önthető állagú legyen. Sózd, citrommal locsold ízlés szerint. Tedd a hűtőbe tálalás előtt.
5. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel. Tedd egy közepes méretű tálba, majd add hozzá a vékonyra szeletelt bazsalikomot, olívaolajt, citromlevet, sót és borsot. Jalapeno paprikával díszítheted is.
6. Szervírozd a levest egy kis tálban, glanorával a tetején, paradicsom és uborka szósszal és némi olívaolajjal, majd élvezd!
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK