Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

3 mesebeli almás desszert, amit bármilyen évszakban elkészíthetsz

Szerző:
Szabó Anna
Azt tudjuk jól, hogy az alma jótékony hatású, de azért hozzá kell tenni, hogy könnyen megunhatjuk, ha csak magában esszük a gyümölcsöt. Annak érdekében, hogy egy kicsit megfűszerezzük a dolgot, mutatunk 3 mennyei almás desszertet, amivel garantáltan fedezni fogod a napi tápanyagszükségletedet.

Rengeteg szólás dicsőíti a gyümölcsöket a tápértékük és számtalan egészségügyi előnyük miatt, köztük az egyik legismertebb: „Minden nap egy alma az orvost távol tartja”. Annak ellenére, hogy mindenki ismeri az almát, sokan megfeledkeznek a jótékony hatásairól. A szakértők szerint többek között hozzájárul a fogyáshoz, csökkenti a cukorbetegség kockázatát, és elősegíti az emésztést.

 

Almás morzsasüti

Hozzávalók

• 10 bögre alma (meghámozva és felszeletelve),
• 1 evőkanál őrölt fahéj,
• 1 bögre apró szemű zabpehely,
• 1 bögre liszt,
• 1-1 bögre fehér és barna cukor,
• 1 teáskanál sütőpor
• Fél bögre olvasztott vaj.

Elkészítés

Először is melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Ezután tedd a szeletelt almát egy tepsibe, és szórd meg a fahéj, fehér cukor és 1 evőkanál liszt keverékével.
Keverd össze a zabot, az 1 bögre lisztet, a barna cukrot, a sütőport, és az olvasztott vajat.
Az összekevert tésztát morzsold az alma tetejére, majd 180 fokon süsd meg 45 perc alatt.
 

konyhafortélyok konyha gasztro gasztronómia
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL