Rengeteg szólás dicsőíti a gyümölcsöket a tápértékük és számtalan egészségügyi előnyük miatt, köztük az egyik legismertebb: „Minden nap egy alma az orvost távol tartja”. Annak ellenére, hogy mindenki ismeri az almát, sokan megfeledkeznek a jótékony hatásairól. A szakértők szerint többek között hozzájárul a fogyáshoz, csökkenti a cukorbetegség kockázatát, és elősegíti az emésztést.
Ahogy a neve is sugallja ez a desszert rózsaalakú, de ehhez egy kicsit több munkára lesz szükség.
Hozzávalók
• Fél citrom leve,
• 1 csomag kiolvasztott leveles tészta,
• 3 evőkanál vaj,
• 1 evőkanál őrölt fahéj,
• 3 evőkanál kristálycukor,
• 1/3 bögre mazsola,
• Fél bögre apróra vágott dió
• 2-3 darab alma.
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy 6 részből álló muffinsütőt vajazz ki és enyhén lisztezz be.
Egy zöldégszeletelő segítségével szeleteld nagyon vékony félhold alakúra a magházuktól megszabadított almákat, majd tedd egy mikrózható edénybe, locsold meg citromlével és fedd be egy papírtörlővel.
Keverd össze a cukrot és a fahéjat, majd tedd félre a keveréket. Kicsit lisztezd be a felületet, majd nyújtsd ki a leveles tésztát 1 cm vastagra és vágd 3 egyforma, kb. 30x12 cm téglalap alakú részre.
Kend meg a tésztákat olvasztott vajjal, majd szórd meg egyenletesen a cukros keverékkel, valamint a mazsolával és a dióval.
Tedd az almákat 20 másodpercre a mikróba.
Helyezd az alma szeleteket a tésztacsíkokra úgy, hogy félig átfedjék egymást, majd tekerd fel a csíkokat úgy, hogy egy rózsára hasonlítsanak.
Süsd 30-40 percig, amíg enyhén aranybarnák lesznek.
Annak ellenére, hogy ez a recept egy kicsit bonyolultabb az előző kettőnél, a végeredmény mindenképpen kárpótolja majd a fáradozásaidat.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK