Rengeteg szólás dicsőíti a gyümölcsöket a tápértékük és számtalan egészségügyi előnyük miatt, köztük az egyik legismertebb: „Minden nap egy alma az orvost távol tartja”. Annak ellenére, hogy mindenki ismeri az almát, sokan megfeledkeznek a jótékony hatásairól. A szakértők szerint többek között hozzájárul a fogyáshoz, csökkenti a cukorbetegség kockázatát, és elősegíti az emésztést.
Ahogy a neve is sugallja ez a desszert rózsaalakú, de ehhez egy kicsit több munkára lesz szükség.
Hozzávalók
• Fél citrom leve,
• 1 csomag kiolvasztott leveles tészta,
• 3 evőkanál vaj,
• 1 evőkanál őrölt fahéj,
• 3 evőkanál kristálycukor,
• 1/3 bögre mazsola,
• Fél bögre apróra vágott dió
• 2-3 darab alma.
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy 6 részből álló muffinsütőt vajazz ki és enyhén lisztezz be.
Egy zöldégszeletelő segítségével szeleteld nagyon vékony félhold alakúra a magházuktól megszabadított almákat, majd tedd egy mikrózható edénybe, locsold meg citromlével és fedd be egy papírtörlővel.
Keverd össze a cukrot és a fahéjat, majd tedd félre a keveréket. Kicsit lisztezd be a felületet, majd nyújtsd ki a leveles tésztát 1 cm vastagra és vágd 3 egyforma, kb. 30x12 cm téglalap alakú részre.
Kend meg a tésztákat olvasztott vajjal, majd szórd meg egyenletesen a cukros keverékkel, valamint a mazsolával és a dióval.
Tedd az almákat 20 másodpercre a mikróba.
Helyezd az alma szeleteket a tésztacsíkokra úgy, hogy félig átfedjék egymást, majd tekerd fel a csíkokat úgy, hogy egy rózsára hasonlítsanak.
Süsd 30-40 percig, amíg enyhén aranybarnák lesznek.
Annak ellenére, hogy ez a recept egy kicsit bonyolultabb az előző kettőnél, a végeredmény mindenképpen kárpótolja majd a fáradozásaidat.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK