Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!

Szerző:
Szabó Anna
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbáljuk a frászt hozni rájuk, vagy épp tökfaragó-versenyre hívjuk ki őket. És ha már buli, érdemes az ételek terén is illeszkedni a témához.

.

MÚMIÁS SÜTŐTÖKÖS KENYÉRPUDING-SÍROK

Hozzávalók


A sziruphoz
1 bögre* barna cukor
½ teáskanál egész szegfűszeg
3 rúd fahéj
3 egész csillagánizs
1 narancs, héjastul felszeletelve
*1 bögre =2,5 dl

A sütőtökös kenyérpudinghoz
2 bögre teljes tej
1 bögre konzerv sütőtökpüré
½ bögre barna cukor
¼ bögre sótlan vaj, megolvasztva
1 teáskanál őrölt fahéj
¾ teáskanál őrölt szerecsendió
¼ teáskanál só
⅛ teáskanál őrölt szegfűszeg
2 db tojás, felverve
6 bögre száraz kenyér, felkockázva
1 bögre Gouda sajt, lereszelve
¼ bögre mandula, felszeletelve
¼ bögre arany mazsola
Összetört fahéjas keksz, + 6 db egészben (pl.Biscoff)

A churros elkészítéséhez
½ bögre sótlan vaj
½ teáskanál só
1 bögre simaliszt
1 teáskanál vanília kivonat
3 db tojás
Sütő spray
½ fahéjas cukor keverék
170 g fehér csokoládé, megolvasztva
Szemek cukorkából (pl. Smarties) a díszítéshez

Elkészítés


Különleges eszköz szükséglet: 6 db 15 cm X 8 cm –es mini vekni sütőforma.

A szirup elkészítéséhez egy lábost közepesen magas lángon felmelegítünk, és beleöntünk 1 bögre vizet, a barna cukort, a szegfűszeget, a fahéjat, a csillag ánizst és a narancs szeleteket. Jól összekeverjük és felforraljuk, majd a lángot közepesre vesszük, és fedő nélkül 8-10 percig főzzük. Egy apró lyukú szűrőn átszűrjük, és kidobjuk a szilárd összetevőket.

A kenyérpuding elkészítéséhez először is a sütőt 180°C fokosra felmelegítjük. Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, a sütőtökpürét, a barna cukrot, a vajat, a fahéjat, a szerecsendiót, a sót, a szegfűszeget és a tojásokat. Egy másik nagy tálban a kenyér darabokat vegyítjük össze ¼ bögre híján az egész sziruppal. A megmaradt ¼ bögre szirupot félretesszük. A tejes keveréket a kenyérre öntjük, és azt finoman megforgatjuk benne. Hozzáadunk ¾ bögre reszelt sajtot, a mandulát és a mazsolát, majd jól összekeverjük. A keveréket egyenlő arányban elosztjuk a 6 mini vekni sütőforma között, majd 25-30 percig sütjük, míg a közepébe szúrt kést tisztán ki lehet húzni a süteményből.

Amíg a puding még meleg, a 6 sütemény tetejére öntjük a megmaradt ¼ bögre szirupot és meghintjük a megmaradt ¼ bögre sajttal. Ezután a veknik tetejére szórjuk az összetört kekszdarabokat, hogy úgy nézzen ki, mint a temető földje.

A churros elkészítéséhez egy közepes lábosban összekeverjük a vajat, a sót és 1 bögre vizet, majd közepesen nagy lángon felforraljuk. Levesszük a tűzről, az egész lisztet egyszerre hozzáöntjük, és fakanállal gyorsan összekeverjük, hogy összeálljon. Belekeverjük a vaníliát, majd aztán egyenként hozzáadjuk a felvert tojást, úgy, hogy a keveréket alaposan megkeverjük, mielőtt a következő tojást hozzáadnánk. Minden egyes tojás hozzáadása után a keverék fényes és sima lesz, de amikor összeáll, inkább a burgonyapüré sűrűségére emlékeztet. A tésztát egy habzsákba kanalazzuk, mely nagy, ( 9,5-12mm) kerek kinyomócsővel van szerelve. Egy sütőlapot sütő spray-jel enyhén befújunk, vagy sütőpapírral kibéleljük. A lapra egymástól legalább 2,5cm távolságra 10 cm hosszú sorokat nyomunk ki a zsákból. A churrost körülbelül 25 perc alatt aranybarnára sütjük, míg a közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán ki lehet belőle húzni.

A fahéjas cukrot egy lapos, négyszögletű tepsibe öntjük. A churrókat finoman sütő sprayjel befújjuk, és mindegyiket belemártjuk a fahéjas cukor keverékbe, és jól megforgatjuk, hogy a keverék mindenhol rátapadjon.

Az olvasztott fehér csokoládét egy habzsákba öntjük (használhatunk műanyag uzsonnás zacskót is, melynek egyik sarkát lecsípjük). A csokoládét gyorsan, cikkcakk mintában ráfolyatjuk a churrosra, hogy úgy nézzen ki, mintha gyolcsba betekert múmia lenne, majd drazséból szemet készítünk a múmiának. A múmiákat a kenyérpuding sírokba fektetjük, és a kekszet, mint fejfát állítjuk a múmia fejéhez.

A szakács megjegyzése: a teasütemény darabokat megforgathatjuk szürkére színezett olvasztott fehér csokolábéban a kisértetiesebb hatás kedvéért.

gasztro gasztronómia konyhafortélyok halloween recept
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL