.
Hozzávalók
- 1 kg az alma
- 15 g zselatin
- 3 tojásfehérje
- 5 tojás
- 225 ml víz
- 110 g méz a tésztához, 7 g a töltelékhez
- 140 g hámozott mandula
- csipetnyi só
Elkészítés
Szeleteld fel apró darabokra az almát, és tedd be a mikróba kb. 5 percre. Tedd a zselatint egy serpenyőbe, öntsd fel egy kis hideg vízzel, majd forrald fel, és hagyd kihűlni. A mikróban sütött almához add hozzá a zselatint, a mézet és a 3 tojás fehérjét. Keverd addig, míg egy könnyű tésztát nem kapsz, majd tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Addig törd porrá a mandulát, vagy kávédarálóval daráld meg. A maradék tojások sárgáját keverd el a mézzel, és a mandulával, a fehérjét pedig verd habbá, és egy csipetnyi sóval együtt add a masszához. Melegítsd be a sütőt 180 fokra, tedd egy tepsibe a tésztát, és süsd kb. 12 percig. Vedd ki, tedd egy konyharuhára, és tekerd fel. Kend meg az almás töltelékkel, és tedd a hűtőbe, hogy összeálljon.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK