.
Hozzávalók
- 250 g karfiol
- 250 g brokkoli
- lasagna lapok
- 500 ml tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- 200g füstölt sonka
- 12 db koktélparadicsom
- 200 g cheddar sajt
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, közben főzd 5 percig a brokkolit és a karfiolt. A lasagne lapokat tedd meleg (nem forró) vízbe kb. 10 percre. Keverd össze a tejfölt, 3 evőkanál vízzel és a petrezselyemmel, majd zsírozz ki egy nagyobb sütőformát. Tedd le a tésztalapok 1/3-át, helyezd rá a fele karfiolt, brokkolit, sonkát, szeletelt paradicsomot, illetve a sajt és a mártás 1/3-át. Ez után ismételd a rétegeket ugyanebben a sorrendben úgy, hogy a tetejére a tészta, a mártás és a sajt kerüljön. Süld 40 percig, majd állítsd be a hőmérsékletet 190 fokra, és süsd további 10 percig, míg a teteje aranybarnára nem sül. Melegen tálald, egy kis friss salátával mennyei ebéd vagy vacsora.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK