.
Hozzávalók
- 500 g karfiol
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
Szedd rózsáira a karfiolt, majd egy mixer segítségével zúzd őket apróra. Egy hőálló tálban tedd a mikróba 2 percre, majd vedd ki, keverj egyet rajta, és tedd vissza további 2 percre. Hagy egy kicsit hűlni, majd nyomd át egy szitán, hogy az megszabadulj a benne lévő víztől. Add hozzá a tojást, a sót és a borsot, keverd össze alaposan, majd fűszerezd a kedvenc fűszernövényeiddel. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, a tésztát tedd rá egy sütőpapírra. Süsd 10 percig, majd fordítsd meg, és a másik felét süsd további 5-7 percig. Hagyd egy kicsit hűlni, majd forró serpenyőbe téve, villával lenyomkodva süsd pirosra. Tejföllel tálald.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK