.
Hozzávalók
- 1 karfiol
- 150 ml tej
- 250g kemény sajt
- 50g vaj
- 50g liszt
- szerecsendió
- kakukkfű
- rozmaring
- 50ml olívaolaj
- só, bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés
Szedd rózsáira a karfiolt, mosd meg, majd enyhén sós vízben főzd kb. 10-15 percig. Ne legyen puha, jobb, ha egy kicsit kemény marad. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy sütőformát kenj be olívaolajjal, tedd bele a karfiolt. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és folyamatos keverés mellett add hozzá a lisztet és a tejet, majd főzd addig a mártást, amíg besűrűsödik. Tedd bele a fűszernövényeket, ízlés szerint sózd, borsozd, majd reszeld bele a sajtot, és kevergesd addig, amíg az teljesen meg nem olvad. Öntsd a sajt szószt a karfiolra, szórd meg zsemlemorzsával és süsd 20-25 percig, amíg arany sárgává válik a teteje.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK