.
Hozzávalók
- 1 karfiol
- 150 ml tej
- 250g kemény sajt
- 50g vaj
- 50g liszt
- szerecsendió
- kakukkfű
- rozmaring
- 50ml olívaolaj
- só, bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés
Szedd rózsáira a karfiolt, mosd meg, majd enyhén sós vízben főzd kb. 10-15 percig. Ne legyen puha, jobb, ha egy kicsit kemény marad. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy sütőformát kenj be olívaolajjal, tedd bele a karfiolt. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és folyamatos keverés mellett add hozzá a lisztet és a tejet, majd főzd addig a mártást, amíg besűrűsödik. Tedd bele a fűszernövényeket, ízlés szerint sózd, borsozd, majd reszeld bele a sajtot, és kevergesd addig, amíg az teljesen meg nem olvad. Öntsd a sajt szószt a karfiolra, szórd meg zsemlemorzsával és süsd 20-25 percig, amíg arany sárgává válik a teteje.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK