.
Hozzávalók
- 7 tojás
- 200 g étcsokoládé (60% vagy több)
- 2 evőkanál kakaópor
- 150 g vaj
- 220 g cukor vagy édesítő
- csipetnyi só
Elkészítés
Verd habosra a tojások sárgáját 150 gramm cukorral, forró vízfürdő felett olvaszd fel a csokoládét, majd keverd a tojásos masszához. Verd habosra a tojások fehérjét a kakaóporral, a sóval és a maradék cukorral, majd óvatosan adagold a csokoládés keverékhez. A tészta 2/3-át tedd a kikent sütőformába, süsd 180 fokon, kb. 20 percig (tűpróba). Ezt követően vedd ki a sütőből, és kend a tetejére a maradék tésztát, majd fedd le egy konyharuhával, és tedd 1 órára a hűtőbe. Ezután süsd további 10 percig az egészet 200 fokon. A sütemény teteje így egy kicsit folyós marad, de a végeredmény magáért beszél.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK