.
Hozzávalók
- 300 g keksz
- 150 g vaj
- 3-4 evőkanál vaj
- 250 g krémsajt
- 50-100 g porcukor
- 200 g csokoládé
- 100 g tejszín
Elkészítés
Olvaszd fel a vajad, törd össze a kekszet, majd alaposan keverd össze. Öntsd a masszát egy tepsibe, és egy pohár segítségével teljesen lapítsd le, hogy egy kemény réteget kapj. Tedd egy rövid időre a hűtőbe, addig készítsd el a krémet. A krémsajtot és a porcukrot habverővel keverd habosra. A csokoládét olvaszd fel, hagyd egy kicsit kihűlni, majd add a krémsajthoz. Egy külön tálban verd fel a tejszínt, majd add a keverékhez, és finoman elegyítsd össze, hogy egy sima állagot kapj.
Az időközben megkeményedett tortát vedd ki a hűtőszekrényből, majd egyenletesen kend rá a csokoládékrémet. Tedd vissza a hidegre, és 4-5 órát hagyd állni. Tálaláskor hintsd meg kakaóporral, díszítsd gyümölccsel, dióval, ízlés szerint.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK