.
Hozzávalók
- 240 g liszt
- 1 evőkanál őrölt kávé)
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 30 g vaj
- 1 csésze tej
- 1 tojás
- só
Elkészítés
Egy mély tálban keverd össze a lisztet, a darált kávét, a cukrot, a sütőport, és egy csipetnyi sót. Olvaszd meg a vajat, majd add hozzá a tejjel és a tojással együtt, és keverd simára. (A tészta nem lehet túl folyós!) Melegítsd fel a palacsintasütőt, majd óvatosan önts bele egy kanál masszát, és amikor buborékosnak látod, fordítsd meg. Addig süsd a palacsintákat, amíg a másik oldala is aranybarnára nem sül, majd tedd őket egy tányérra, és ízlés szerint tálald a kedvenc önteteddel vagy lekvárral.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK