.
Hozzávalók
- 2 csésze tejszín
- 150 ml tej
- 1/2 csésze barna cukor
- 5 tojássárgája
- 2 teáskanál őrölt kávé
Elkészítés
Főzz 2 csésze erős eszpresszót. Öntsd a tejszínt egy kisebb edénybe, és addig melegítsd, amíg meg nem jelennek az első buborékok a tetején. A tojások sárgáját verd habosra a cukorral, majd folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a meleg tejszínt. Tedd vissza a tűzhelyre a keveréket, és folyamatos keverés mellett addig főzd, amíg be nem sűrűsödik. Ezután vedd le a tűzről, és keverd további 1-2 percig. Add hozzá az előzőleg megfőzött kávét, keverd össze alaposan, majd tedd a mélyhűtőbe, amíg teljesen meg nem szilárdul.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK