Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek

Szerző:
Szabó Anna
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszokott ételeknek. Mutatunk 5 mennyei finom, könnyen elkészíthető desszertet, mely után mind az 5 ujjadat megnyalod.

.

Házi kávéfagylalt

Hozzávalók

- 2 csésze tejszín
- 150 ml tej
- 1/2 csésze barna cukor
- 5 tojássárgája
- 2 teáskanál őrölt kávé

Elkészítés

Főzz 2 csésze erős eszpresszót. Öntsd a tejszínt egy kisebb edénybe, és addig melegítsd, amíg meg nem jelennek az első buborékok a tetején. A tojások sárgáját verd habosra a cukorral, majd folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a meleg tejszínt. Tedd vissza a tűzhelyre a keveréket, és folyamatos keverés mellett addig főzd, amíg be nem sűrűsödik. Ezután vedd le a tűzről, és keverd további 1-2 percig. Add hozzá az előzőleg megfőzött kávét, keverd össze alaposan, majd tedd a mélyhűtőbe, amíg teljesen meg nem szilárdul.

konyhafortélyok konyha gasztronómia gasztro kávé desszert édesség recept
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL