.
Hozzávalók
- 2 csésze tejszín
- 150 ml tej
- 1/2 csésze barna cukor
- 5 tojássárgája
- 2 teáskanál őrölt kávé
Elkészítés
Főzz 2 csésze erős eszpresszót. Öntsd a tejszínt egy kisebb edénybe, és addig melegítsd, amíg meg nem jelennek az első buborékok a tetején. A tojások sárgáját verd habosra a cukorral, majd folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a meleg tejszínt. Tedd vissza a tűzhelyre a keveréket, és folyamatos keverés mellett addig főzd, amíg be nem sűrűsödik. Ezután vedd le a tűzről, és keverd további 1-2 percig. Add hozzá az előzőleg megfőzött kávét, keverd össze alaposan, majd tedd a mélyhűtőbe, amíg teljesen meg nem szilárdul.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK