.
Hozzávalók
- 1 csésze mogyoró (vagy bármely más dióféle)
- 1/4 teáskanál só
- 4 tojásfehérje
- citromlé ízlés szerint
- 1/2 csésze kristálycukor
- 3/4 csésze porcukor
- 2 evőkanál finomra őrölt kávé (vagy a jó minőségű instant kávé)
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Tedd a mogyorót egy tepsibe, és helyezd a sütőbe 10-12 percre, majd tedd őket egy száraz konyharuhára. Dörzsöld össze, és távolítsd el a héját, majd hagyd kihűlni őket, és daráld le. Vedd le a sütőt 100 fokra.
Verd fel a tojásfehérjét és a citromlevet, add hozzá a cukrot és a kávét, keverd további 5 percig, majd szórd bele a porcukrot is. Egy kanál segítségével tegyél halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg egy kis darált mogyoróval és kávéporral, majd süsd száradásig. Hagyd kihűlni a sütőben, és utána tálald.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK