Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek

Szerző:
Szabó Anna
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszokott ételeknek. Mutatunk 5 mennyei finom, könnyen elkészíthető desszertet, mely után mind az 5 ujjadat megnyalod.

.

Mogyorós-kávés habcsók

Hozzávalók

- 1 csésze mogyoró (vagy bármely más dióféle)
- 1/4 teáskanál só
- 4 tojásfehérje
- citromlé ízlés szerint
- 1/2 csésze kristálycukor
- 3/4 csésze porcukor
- 2 evőkanál finomra őrölt kávé (vagy a jó minőségű instant kávé)

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Tedd a mogyorót egy tepsibe, és helyezd a sütőbe 10-12 percre, majd tedd őket egy száraz konyharuhára. Dörzsöld össze, és távolítsd el a héját, majd hagyd kihűlni őket, és daráld le. Vedd le a sütőt 100 fokra.

Verd fel a tojásfehérjét és a citromlevet, add hozzá a cukrot és a kávét, keverd további 5 percig, majd szórd bele a porcukrot is. Egy kanál segítségével tegyél halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg egy kis darált mogyoróval és kávéporral, majd süsd száradásig. Hagyd kihűlni a sütőben, és utána tálald.

 

konyhafortélyok konyha gasztronómia gasztro kávé desszert édesség recept
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL