.
Hozzávalók
- 1 csésze mogyoró (vagy bármely más dióféle)
- 1/4 teáskanál só
- 4 tojásfehérje
- citromlé ízlés szerint
- 1/2 csésze kristálycukor
- 3/4 csésze porcukor
- 2 evőkanál finomra őrölt kávé (vagy a jó minőségű instant kávé)
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Tedd a mogyorót egy tepsibe, és helyezd a sütőbe 10-12 percre, majd tedd őket egy száraz konyharuhára. Dörzsöld össze, és távolítsd el a héját, majd hagyd kihűlni őket, és daráld le. Vedd le a sütőt 100 fokra.
Verd fel a tojásfehérjét és a citromlevet, add hozzá a cukrot és a kávét, keverd további 5 percig, majd szórd bele a porcukrot is. Egy kanál segítségével tegyél halmokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg egy kis darált mogyoróval és kávéporral, majd süsd száradásig. Hagyd kihűlni a sütőben, és utána tálald.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK