.
Hozzávalók
2 csésze liszt (laposan)
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
1 csésze (16 evőkanál) sótlan vaj, szobahőmérsékletű
¾ csésze cukor
1 nagy tojás
¼ csésze sima joghurt
¾ csésze tej
3 teáskanál vanília kivonat
24 db egész Oreo keksz
20 db törött oreo keksz
2 és fél csésze, plusz 1 evőkanál porcukor
½ csésze tejszín
Elkészítés
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készítsd elő a muffinformákat.
2. Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd tedd félre.
3. Keverj habosra ½ csésze vajat és ½ csésze cukrot, egészen addig, amíg könnyű és krémes nem lesz. Add hozzá a tojást és a joghurtot, és kézi mixerrel alaposan elegyítsd össze őket. Váltakozva keverd hozzá a lisztes keveréket és a tejet, tegyél bele 2 teáskanál vaníliát és a 20 db törött keksznek több mint a felét.
4. Tegyél egy Oreo kekszet minden muffin forma aljára, majd egyenletesen oszd el rajta a tésztát.
5. Süsd kb. 18-20 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
6. Közben verd habosra a vaj másik felét (½ csészényit), egészen addig, amíg sima és krémes állagú lesz. Lassan adagolj hozzá 2 csésze porcukrot, majd keverd bele a maradék vaníliát.
7. Tedd a maradék törött oreót egy tálba, keverd össze a cukormázzal, és kanalazd a masszát a kihűlt muffinok tetejére.
8. A tejszínt keverd el a maradék porcukorral és egy habzsák segítségével nyomj egy keveset a massza tetejére, majd az egészet díszítsd egyenként egy-egy egész Oreo keksszel.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK