.
Hozzávalók
12 db Oreo keksz
2 evőkanál olvasztott vaj
1 rúd lágy krémsajt
3 evőkanál porcukor
¼ kiskanál vanília kivonat
2,5 dl tejszín
Elkészítés
1. Törj apró darabokra 8 db kekszet, add hozzá a 2 evőkanál olvasztott vajat és jól dolgozd össze. Ha ezzel meg vagy, tedd egy tortaformába és jól nyomkodd meg.
2. A tejszínt verd kemény habbá. A krémsajtot, a porcukrot és a vanília kivonatot jól keverd össze, majd add hozzá a keményre vert tejszínt.
3. A krémet simítsd az előzőleg elkészített kekszalapra, majd a maradék kekszeket negyedeld fel, és azzal díszítsd a tetejét. Néhány órára helyezd a hűtőbe.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK