Hozzávalók
- 500 ml tejszín
- 120 g parmezán
- 4 tojás
- 3 evőkanál liszt
- só, bors
- 3 evőkanál vaj
- 1 közepes méretű tök
Elkészítés
Mosd meg, pucold meg, és reszeld finomra a tököt. Válaszd szét a tojásfehérjét a sárgájától, majd a fehérjét verd jó keményre, a sárgáját pedig keverd össze a reszelt parmezánnal. A lereszelt tököt öntsd nyakon a tejszínnel, a tojásos-sajtos keverékkel, a liszttel, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Óvatosan add hozzá a felvert fehérje habját, és finoman keverd össze az egészet. Tedd a tésztát formákba, szórd meg a tetejét egy kis reszelt sajttal, és süsd 20-30 percen át 180 fokon. Melegen tálalva mennyei!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK