Hozzávalók
- 500 ml tejszín
- 120 g parmezán
- 4 tojás
- 3 evőkanál liszt
- só, bors
- 3 evőkanál vaj
- 1 közepes méretű tök
Elkészítés
Mosd meg, pucold meg, és reszeld finomra a tököt. Válaszd szét a tojásfehérjét a sárgájától, majd a fehérjét verd jó keményre, a sárgáját pedig keverd össze a reszelt parmezánnal. A lereszelt tököt öntsd nyakon a tejszínnel, a tojásos-sajtos keverékkel, a liszttel, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Óvatosan add hozzá a felvert fehérje habját, és finoman keverd össze az egészet. Tedd a tésztát formákba, szórd meg a tetejét egy kis reszelt sajttal, és süsd 20-30 percen át 180 fokon. Melegen tálalva mennyei!
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK