Hozzávalók
- Olaj a sütéshez
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tojásfehérje
- csipetnyi só
- 1 evőkanál liszt vagy zsemlemorzsa
- 100 g sajt
Elkészítés
Reszeld le a sajtot, a tojások fehérjét pedig verd fel keményre egy kis sóval. Add hozzá a reszelt sajtot, finoman keverd össze, majd sóval, borssal ízesíts utána, ha szükséges. Formálj kisebb méretű golyókat, forgasd lisztbe, vagy zsemlemorzsába, és felhevített olajon pirítsd meg egyenletesen. Egyszerre maximum 3 golyót süss! Ha szép aranybarnára sült, tedd őket egy papírtörlőre, hogy le az olaj le tudjon csöpögni, majd apróra vágott petrezselyemmel, tetszés szerinti körettel tálald.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK