Hozzávalók
- 8 közepes burgonya
- 230g reszelt sajt
- 500g szeletelt bacon
- oliva olaj
- só, bors
- tejföl és újhagyma a tálaláshoz
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, szurkáld meg villával a burgonyákat, majd sózd, borsozd. Tedd egy tepsibe, és addig süsd, amíg a héja ropogós nem lesz, majd hagyd kihűlni. Ha kihűlt, vágd őket egyesével félbe, és egy kanállal vájd ki a belsejét. Kend be olíva olajjal, és süsd tovább még kb. 5-7 percig. Ezt követően tedd a közepébe a sajtot, az apróra vágott szalonnát, és helyezd vissza a sütőbe kb. 2 percre, amíg a sajt meg nem olvad. Tálaláskor tejföllel és apróra vágott újhagymával díszítsd.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK