Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

6 trükk, ha utálod a tojást, vagy kifogytál belőle

Szerző:
Szabó Anna
A tojás majdnem minden receptben alapvető hozzávalónak számít, de néhányan ilyen-olyan okokból igyekeznek kerülni. Többféle lehetőséged is van arra, hogy helyettesítsd, akár vegán életmódot folytatsz, akár allergiás vagy rá. Bármi is az ok, nem akadályozhat meg abban, hogy egyél egy jót. Összegyűjtöttünk néhány dolgot, amikkel kiválthatod a tojást, és most veled is megosztjuk ezeket.

.

1. Tofu

Ha olyan recepttel dolgozol, amiben a tojás az egyik legfontosabb összetevő, a tofuval tudod a legjobban behelyettesíteni. 60 gramm szétnyomkodott tofu tesz ki egy tojást. Bár egyesek kissé íztelennek tartják, ugyanazon egészséges tápanyagok találhatóak meg benne, mint a tojásban. Magas a fehérjetartalma, és 9 fajta aminosav található benne, valamint vas, szelén, mangán és kalcium is.
Ha vegán tojásételt szeretnél készíteni, és tényleg mindent meg akarsz tenni, hogy hasonlítson az eredetire, adj egy kis kurkumát a tofuhoz, hogy aranysárga színe legyen. Csak arra ügyelj, hogy alaposan elkeverd.
Ha tofut használsz, ne feledd:
• mindig puha tofut válassz, mert a kemény fajtát nehéz lesz pürésíteni
• kerüld az ízesített változatot, mert befolyásolja az elkészült étel ízét és állagát
 

gasztro gasztronómia tojás tofu chiamag lenmag
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL