Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

8 trükk, amivel ellenőrizheted az élelmiszereket, mielőtt elfogyasztod

Szerző:
Szabó Anna
A rossz minőségű ételek nem csupán rossz ízűek, hanem egészségügyi problémákat is okozhatnak, ezért is rendkívül fontos, hogy megválogassuk, mit eszünk. Az alábbi cikkben hoztunk néhány praktikus tanácsot, amik segítségével ellenőrizheted az étel minőségét.

,

4. A megfelelő banán

• A bio és a nem bio banánok közti legnagyobb különbség az, hogy a sima banánokat különféle vegyszerekkel permetezve termesztették, míg a bio banán a saját védekezőrendszerével és a természet erejével nőtt meg. Az organikus banán sokkal könnyebben nyomódik be és barnul meg.


• Amikor banánt veszel, kerüld a szürkés színűeket, mert nem ízletesek, hiszen színük arról árulkodik, hogy még éretlenül szedték le őket, és valószínűleg hosszú időn keresztül nem megfelelő körülmények közt voltak tartva. Az élénksárga héjú banánokból vegyél inkább, és ne zavarjon, ha apró, barna pettyek vannak rajtuk: annak a jelei, hogy a banán kellőképp érett, és akkor a legfinomabb.
 

gasztro gasztronómia konyha konyhafortélyok élelmiszer élelem étel recept főzés sütés
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL