Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

9 módszer, amivel egészségesebb ételeket készíthetsz, mint egy profi szakács

Szerző:
Szabó Anna
Só, zsír, savak és hő. Ha a különböző ételeket elemekre bontjuk, könnyebben megérthetjük, hogy mi adja meg az egyes étkek ízét. Az alábbi tippeket érdemes alkalmazni neked is, hogy egészségesebb ételeket készíthess.

.

7. Főzd megfelelően a zöldségeket


Adj a vízhez annyi sót, hogy a víz olyan legyen, mint a nyári tenger. Amikor egy kicsit erősebben fűszerezed a vizet, amiben főzöl, a zöldségek ásványi anyagokban gazdagabbak lesznek, hisz a só a vízben feloldódik, és könnyebben felszívódik. Ilyenkor egy belülről kifelé való fűszerezés történik, így a zöldségek továbbra is élénk színűek maradnak, gyorsabban elkészülnek, és kevesebb tápanyagot veszítenek.

gasztro gasztronómia konyha konyhafortélyok ételek recept szakács
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL