Fárasztó a főzés?
A mai nők a minden komforttal felszerelt konyhájukban sokkal fárasztóbbnak tartják a főzést, mint elődeik, akiknek még a kútról kellett vizet hordani, főzés előtt tüzet kellett rakni. Egy kellemes konyhában azonban még a főzés is örömöt okozhat. Ha konyhánk túl kicsi, talán egy ajtó levételével, vagy pedig egy tálalóablakkal használhatóbbá lehet tenni. Esetleg a nappali, vagy egy nagyobb előszoba konyha felöli részét lehet étkezőnek használni. Így egy szépen megterített asztalhoz ülhet a család.
A modern beépített berendezések ne csak a divatot és az esztétikumot szolgálják
Legyenek praktikusak, és segítsék az ott végzendő munkát. A szekrények polcmagasságát akkor használjuk ki jól, ha az edények fölött nincs túl nagy "légüres" tér. Ha mégis magas a polcok közötti rész, akkor beszerelhetünk egy félszélességű polcot, amin kisebb tárgyak könnyedén elférnek. A régi, túl nagy méretű, már nem használt edényeket ne őrizgessük. Legyen erőnk ezeket kiselejtezni. Csak olyan edényeket tartsunk a konyhában, amelyeket rendszeresen használunk is. Praktikusak a tűzálló edények és a teflonbevonatú serpenyők, ám ne halmozzunk fel belőlük egy egész sorozatot, csak a szükséges méretűeket. Az, hogy milyen felszerelésre van szükségünk a konyhában, attól függ, hogy miket főzünk, milyen ételekre van igénye a családnak.
A konyhaszekrényben vagy a polcokon úgy helyezzük el a konyhafelszerelési eszközöket, hogy minden kéznél legyen
A gyakrabban használt edények, eszközök elől, jól elérhető helyen legyenek. A ritkábban használtak lehetnek hátrébb, vagy az alős és felső polcokon. A szekrényekben és a fiókokban ne zsúfoljunk össze mindent, mert ha szükségünk van valamire, előbb ki kell pakolni az egészet. Kis konyhában különösen fontos minden talpalattnyi hely gondos kihasználása. A konyhaszekrény ajtajának belső oldalára szereltessünk egy kb. 0,5 cm-re elálló lécet, ami mögé bedughatjuk a késeket, így több hely marad a fiókban.
A konyhagépeket lehetőleg olyan helyen (tehát alacsony, jól elérhető polcon vagy kisszekrényben) tároljuk, ahonnal bármikor azonnal elővehetjük. Ha a kiskonyha elég magas, akkor az ajtó fölé is szerelhetünk egy kisszekrényt, vagy polcot. Itt tárolhatjuk a ritkábban használt edényeket, eszközöket.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK