..
Hozzávalók
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 tojás
40 dkg magozott, lecsepegtetett meggy
fél csomag sütőpor
10 evőkanál forró víz
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt, majd elegyítsd össze a lisztet és a sütőport. A tojássárgákat a porcukorral alaposan dolgozd össze jó habosra egy robotgép segítségével. Add hozzá evőkanalanként a forró víz felét, majd szintén apránként a sütőporos lisztet és közben adagold hozzá a maradék vizet is.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatos mozdulatokkal keverd bele a tojásos masszába. Öntsd kikent, kilisztezett tepsibe és rakosgasd a tetejére a lisztben megforgatott meggyszemeket. (Így nem fognak lesüllyedni szemek a süti aljára.) Kb. félóra alatt megsül, de az első negyedórában nem szabad kinyitni a sütő ajtaját.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK