..
Hozzávalók
A tésztához
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 dl tejföl
1 tojás + 1 tojássárgája
csipet só
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez
1 kg meggy
5 dkg darált dió
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés
A lisztben keverd el alaposan a sütőport, és az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal gyúrd össze, amíg sima tésztává nem válik. Formálj belőle egy nagyobb és egy kisebb cipót, majd pihentesd a hűtőben 2-3 órát. Az sem baj, ha egy egész éjszakát tölt a tészta a hűvösben.
A nagyobbik cipót nyújts ki és béleld ki vele a tepsit. Szórd meg a dióval elkevert zsemlemorzsával, majd a kimagozott meggyel. Ezután jöhet rá a cukor és a másik kinyújtott tészta. Kicsit nyomkodd rá a gyümölcsre, majd egy felvert tojással kend meg a tetejét. Szurkáld meg egy villa segítségével és tedd előmelegített sütőbe. Kezdetben közepes lángon süsd, majd 10 perc után vedd lejjebb a sütő hőmérsékletét. Akkor van kész, ha szép világosbarna színű.
Csak akkor szeld fel, ha már teljesen kihűlt, majd porcukorral a tetején tálald.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK