Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb meggyes sütemények - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Szeretjük a meggyet, mert savanykás, mert oltja a szomjat, mert egészséges, mert sokoldalúan felhasználható, és mert a belőle készült sütik annyira, de annyira finomak. Íme, néhány különlegesen ízletes és egyszerű változat, melyekkel a kezdő házitündérek is könnyedén megbirkóznak.

..

 

Egyszerű meggyes pite

Hozzávalók


A tésztához
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 dl tejföl
1 tojás + 1 tojássárgája
csipet só
1 teáskanál sütőpor


A töltelékhez
1 kg meggy
5 dkg darált dió
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés


A lisztben keverd el alaposan a sütőport, és az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal gyúrd össze, amíg sima tésztává nem válik. Formálj belőle egy nagyobb és egy kisebb cipót, majd pihentesd a hűtőben 2-3 órát. Az sem baj, ha egy egész éjszakát tölt a tészta a hűvösben.


A nagyobbik cipót nyújts ki és béleld ki vele a tepsit. Szórd meg a dióval elkevert zsemlemorzsával, majd a kimagozott meggyel. Ezután jöhet rá a cukor és a másik kinyújtott tészta. Kicsit nyomkodd rá a gyümölcsre, majd egy felvert tojással kend meg a tetejét. Szurkáld meg egy villa segítségével és tedd előmelegített sütőbe. Kezdetben közepes lángon süsd, majd 10 perc után vedd lejjebb a sütő hőmérsékletét. Akkor van kész, ha szép világosbarna színű.


Csak akkor szeld fel, ha már teljesen kihűlt, majd porcukorral a tetején tálald.

konyhafortélyok konyha gasztro
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL