..
Hozzávalók
30 dkg liszt
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
100 g tejföl
1 dl tej
1 tojás
1 csomag sütőpor
+ vaj és liszt a forma kikenéséhez
+ 15 dkg meggy
Elkészítés
Keverd össze egy tálban a tészta hozzávalóit, majd kend ki és szórd körbe liszttel a kuglófformát.
A tészta felét öntsd bele a kuglófformába, dobáld bele a meggy nagy részét és nyomkodd egy kicsit bele. Ezután jöhet rá a maradék tészta és még egy kis meggy.
Nagyjából 45 perc a sütőben 160-170°C-on és már kész is.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK