..
Hozzávalók
30 dkg liszt
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
100 g tejföl
1 dl tej
1 tojás
1 csomag sütőpor
+ vaj és liszt a forma kikenéséhez
+ 15 dkg meggy
Elkészítés
Keverd össze egy tálban a tészta hozzávalóit, majd kend ki és szórd körbe liszttel a kuglófformát.
A tészta felét öntsd bele a kuglófformába, dobáld bele a meggy nagy részét és nyomkodd egy kicsit bele. Ezután jöhet rá a maradék tészta és még egy kis meggy.
Nagyjából 45 perc a sütőben 160-170°C-on és már kész is.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK