Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

A legfinomabb meggyes sütemények - szerintünk

Szerző:
Szabó Anna
Szeretjük a meggyet, mert savanykás, mert oltja a szomjat, mert egészséges, mert sokoldalúan felhasználható, és mert a belőle készült sütik annyira, de annyira finomak. Íme, néhány különlegesen ízletes és egyszerű változat, melyekkel a kezdő házitündérek is könnyedén megbirkóznak.

..

 

Meggyes kuglóf


Hozzávalók


30 dkg liszt
15 dkg puha vaj
15 dkg cukor
100 g tejföl
1 dl tej
1 tojás
1 csomag sütőpor
+ vaj és liszt a forma kikenéséhez
+ 15 dkg meggy


Elkészítés


Keverd össze egy tálban a tészta hozzávalóit, majd kend ki és szórd körbe liszttel a kuglófformát.
A tészta felét öntsd bele a kuglófformába, dobáld bele a meggy nagy részét és nyomkodd egy kicsit bele. Ezután jöhet rá a maradék tészta és még egy kis meggy.
Nagyjából 45 perc a sütőben 160-170°C-on és már kész is.

konyhafortélyok konyha gasztro
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL