1 tojás 2 evőkanál instant kávé
½ teáskanál őrölt vanília
½ csésze vaj vagy margarin
½ csésze kristálycukor
¼ csésze barna cukor
1 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
¼ teáskanál só
3 kocka felaprított félédes csokoládé
3 kocka felaprított fehér csokoládé
2 csésze felaprított makadámdió
1 ½ csésze aszalt áfonya
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze egy kis tálkában a tojást, a kávét és a vaníliát, majd tegyük félre.
Keverjük a vajat és a cukrot nagy tálban, gépi habverő közepes fokozatával könnyű, habos állagúra. Adjuk hozzá a tojásos keveréket. Alacsony fokozaton alaposan keverjük el benne a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Keverjük bele a csokoládét, a makadámdiót és az áfonyát. Evőkanállal adagoljuk, a darabokat egymástól 5 cm-re tegyük tepsire. (A tepsit nem kell kikenni.)
Süssük 10-12 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk hűlni 2-3 percig, majd tegyük a süteményeket állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Jól záródó edényben tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK