Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Almás charlotte

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1kg alma
100g vaj
700g szendvicskenyér
1 vaníliarúd
2 csipet őrölt fahéj
50g vaj
1dl víz
100g barna cukor
1db citrom héja

 

Elkészítése:

1. Hámozz meg 1kg almát, vágd ki a magházát. Egy kerek tortaformát kenj ki 100g vajjal. Vágd le a héját 700g felszeletelt szendvicskenyérnek. A forma aljnak kibéleléséhez a szeleteket vágd háromszög alakúra, az oldalához pedig négyszögletesre. Borítsd be teljesen a formát a szeletekkel úgy, hogy kicsit átfedjék egymást.

2. Darabold fel az almát, és tedd lábasba 1 vaníliarúddal, 2 csipet őrölt fahéjjal, fél citrom héjával, 50g vajjal és 1dl vízzel együtt. Forrald fel, fedd le, majd lassú tűzön főzd 15-20 percig. Vedd le a tűzről, és adj hozzá 100g barna cukrot. Keverd el, vegyed ki a vaníliarudat és a citromhéjat, majd szűrd le.

3. Öntsd a kompótot a kenyérszeletekkel kibélelt formába. A charlotte-ot tegyed 200ºC-os sütőbe 30-40 percre. Akkor van kész, ha a kenyér aranysárgára pirult. Ekkor vegyed ki a sütőből, és a formában szobahőmérsékleten hagyd hűlni legalább 30 percig. Ezután borítsd tálra, és finom porcukorral megszórva tálald.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL