Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Álomkeksz

Szerző:
Szabó Anna
Miért álom, mert épp annyira finom és laktató, mint amennyire gyorsan elkészül.


Hozzávalók:

100 g (7 evőkanál) kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
3 dl cukor
2 teáskanál vaníliás cukor, vagy 1 teáskanál vaníliakivonat
1 dl kukorica- vagy sáfrányos szekliceolaj
1 teáskanál szalakáli, vagy 2 teáskanál sütőpor
25 szem félbevágott mandula

 

Elkészítése:

1. Keverd habosra a vajat a cukorral és a vaníliával. Apránként add hozzá az olajat.

2. Keverd össze a szalakálit egy kevés liszttel, és erős mozdulatokkal keverd a tésztába. Gyúrd hozzá a maradék lisztet is.

3. Oszd kétfelé a tésztát. Mindkét darabot nyújtsd ki hosszú hengerré. Mindkettőt vágd 25 darabra, és formáld őket labdává. Helyezd a kekszeket kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Nyomj egy-egy darab mandulát mindegyik közepébe.

4. A kekszeket a sütő középső rácsán nagyjából 20 percig süsd.

A sütő hőmérséklete: 150 ºC, légkeverésesé: 150 ºC

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL