100 g (7 evőkanál) kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
3 dl cukor
2 teáskanál vaníliás cukor, vagy 1 teáskanál vaníliakivonat
1 dl kukorica- vagy sáfrányos szekliceolaj
1 teáskanál szalakáli, vagy 2 teáskanál sütőpor
25 szem félbevágott mandula
1. Keverd habosra a vajat a cukorral és a vaníliával. Apránként add hozzá az olajat.
2. Keverd össze a szalakálit egy kevés liszttel, és erős mozdulatokkal keverd a tésztába. Gyúrd hozzá a maradék lisztet is.
3. Oszd kétfelé a tésztát. Mindkét darabot nyújtsd ki hosszú hengerré. Mindkettőt vágd 25 darabra, és formáld őket labdává. Helyezd a kekszeket kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Nyomj egy-egy darab mandulát mindegyik közepébe.
4. A kekszeket a sütő középső rácsán nagyjából 20 percig süsd.
A sütő hőmérséklete: 150 ºC, légkeverésesé: 150 ºC
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK