Aphrodité eledele
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemellfilé
- 8 szelet gépsonka
- 8 szál zöld spárga (konzerves is lehet)
- 3 evőkanál kukoricaolaj
- 15 dkg reszelt trappista vagy pizza mozzarella sajt
- tengeri só
- őrölt fehér bors
A besamelmártáshoz:
- 7 dkg vaj
- 7 dkg liszt
- 7 dl tej
A hússzeletek mindkét oldalát megsózzuk, majd kevés olajban hirtelen átsütjük. A serpenyőből kivesszük, vajjal kikent tepsibe helyezzük. A konzervspárgát leszűrjük, félbevágjuk, majd félretesszük. A gépsonkát a húsok tetejére rakjuk, arra pedig a spárgát.
A besamelmártás elkészítése:
Egy lábasban felhevítjük a vajat, megszórjuk a liszttel, amelyet habzásig hevítünk. A tejet egy másik edényben felforrósítjuk, majd a liszthez öntjük, és folyamatosan kevergetjük. A mártás akkor lesz jó, ha már elvált az edény falától. Sózzuk, borsozzuk. Elosztjuk minden hússzeleten, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Körete lehet: Vajban párolt zöldségek, burgonyapüré, párolt rizs.
Italajánló: Oremus Mandulás Furmint
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK