Hozzávalók:
1,5 kg csülök
1,5 kg krumpli
4 fej vöröshagyma
4 nagy fej gomba
4 sárgarépa
3 paprika (lehetőleg különböző színűek)
6-8 gerezd fokhagyma
Só, bors, vegeta, olaj
1-2 dl sör
Elkészítése:
1. A megmosott, kicsontozott csülköt sóval, borssal, babérlevéllel, hagymával és fokhagymával fűszerezett lében félpuhára előfőzzük, majd egyenletes darabokra vágjuk.
2. Ameddig a hús fő, addig a burgonyát, a gombát, a paprikát, a hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, és összedaraboljuk.
3. Ezeket Pataki tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk ízlés szerint, majd meglocsoljuk étolajjal, és alaposan összekeverjük. Erre egyenletesen ráhelyezzük a csülök darabokat, amiket előzőleg újra sóztunk, borsoztunk, és vegetáztunk. Visszatesszük a tál tetejét, és hideg sütőbe tesszük, majd kb. egy órát sütjük.
4. Az egy óra elteltével megnézzük, megpuhult-e annyira, hogy elkezdhessük a pirítást. Ha igen, akkor levesszük a tál fedelét, és sörrel folyamatosan locsolgatva, addig sütjük, ameddig piros nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK