Hozzávalók:
1,5 kg csülök
1,5 kg krumpli
4 fej vöröshagyma
4 nagy fej gomba
4 sárgarépa
3 paprika (lehetőleg különböző színűek)
6-8 gerezd fokhagyma
Só, bors, vegeta, olaj
1-2 dl sör
Elkészítése:
1. A megmosott, kicsontozott csülköt sóval, borssal, babérlevéllel, hagymával és fokhagymával fűszerezett lében félpuhára előfőzzük, majd egyenletes darabokra vágjuk.
2. Ameddig a hús fő, addig a burgonyát, a gombát, a paprikát, a hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, és összedaraboljuk.
3. Ezeket Pataki tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk ízlés szerint, majd meglocsoljuk étolajjal, és alaposan összekeverjük. Erre egyenletesen ráhelyezzük a csülök darabokat, amiket előzőleg újra sóztunk, borsoztunk, és vegetáztunk. Visszatesszük a tál tetejét, és hideg sütőbe tesszük, majd kb. egy órát sütjük.
4. Az egy óra elteltével megnézzük, megpuhult-e annyira, hogy elkezdhessük a pirítást. Ha igen, akkor levesszük a tál fedelét, és sörrel folyamatosan locsolgatva, addig sütjük, ameddig piros nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK