2 vagy 3 bazsalikomlevél
150 g cukor
250 g eper
15 g vaj
Mandulás tészta:
150 g vaj
250 g liszt
40 g darált mandula
80 g cukor
1 kis tojás
Mandulakrém:
60 g puha vaj
60 g cukor
1 kis tojás
60 g darált mandula
Néhány csepp vaníliakivonat
Készítsük el a tésztát: egy tálban keverjük össze a vajat és a liszet, amíg kellően omlós állagú nem lesz. A közepén egy mélyedésbe öntsük bele a darált mandulát és a cukrot. Adjuk hozzá a tojást, és gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Hagyjuk piheni 2 órát
Tegyünk félre egy kis bazsalikomot a díszítéshez. A többit tépkedjük bele egy nagy tálba. Forraljunk fel 1,5 dl vizet cukorral, öntsük a szirupot az összetépdesett bazaslikomra, és hagyjuk langyosra hűlni.
Tépjük le az eper szárát, vágjuk kockákra és tegyük bele a bazsalikomos szirupba. Fedjük le és hagyjuk bene ázni, míg a lé teljesen ki nem hűl.
Készítsük el a mandulakrémet: tegyük a vajat egy tálba. Adjuk hozzá a cukrot, majd a tojást, a darált mandulát és a vaníliát. Dolgozzuk össze keverőkanállal, míg sima, egyenletes krémet nem kapunk.
Melegítsük a sütőt 190 C-ra.
Nyújtsuk ki a tésztát. Béleljünk ki tésztával egy kivajazott tortaformát. Kenjük a mandulakrémet a tésztára, tegyük sütőbe és süssük 20-30 percig.
Hagyjuk kihűlni a lepényt. Csepegtessük jól le az epret, megtartva az áztatólevet. Itassuk át a lepény tetejét egy kis lével. Töltsük meg az eperrel, és díszítsük bazsalikomlevelekkel.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK