500 g brokkoli
80 g édesköménygumó
30 g zellergumó
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 ek olívaolaj
5 dl víz
5 dl sovány tej
1 ek szójaszósz
1 kk borecet
Só és őrölt bors
Megmossuk az édesköményt és a zellert, az utóbbit meghámozzuk, majd mindkettőt apróra vágjuk. Megtisztítjuk a fokhagymagerezdeket, és kiszedjük a csírákat.
A brokkolirózsákat levágjuk a szárukról, megmossuk az egészet, és félretesszük.
Megtisztítjuk és felszeleteljük a hagymát. Olajon 3 percig pirítjuk erős lángon, gyakran kevergetve. A brokkoliszárat nagy kockákra vágjuk, a hagymához adjuk, belekeverjük a fokhagymát, az édesköményt és a zellert. Felöntjük vízzel, és lefedve, mérsékelt tűzön 30 percig főzzük.
A brokkolirózsákat 7,5 dl vízben, lefedve 5 percig főzzük, szűrőkanállal kiszedjük, és azonnal hideg vízbe merítjük. Lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.
A tejet a zöldséglébe öntjük, majd ha felforrt, levesszük a tűzről. Mixerrel hosszasan keverve beledolgozzuk a szójaszószt és az ecetet. Ellenőrizzük a fűszerezést, majd előmelegített levesestálba töltjük, a brokkolirózsákkal díszítve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK