250 g kelkáposzta
400 g burgonya
100 ml tejszín
4 tojás
2 teáskanál kakukkfű
2 teáskanál vaj
150 g száraz vékony kolbász
Só, bors
Mosd meg a káposztát, szedd levelekre, majd vágd félbe őket. A burgonyát is tisztítsd meg, majd vág kb. 3 mm vastag szeletekre. Mindkettőt főzd lobogóan forró sós vízben kb. 4 percig.
A tejszínt, a tojást és a kakukkfüvet keverd össze, ízlés szerint ízesítsd sóval és borssal.
Szeleteld fel a kolbászt, és vajon süsd ki kicsit a zsírját - rendszeres kevergetés mellett, nehogy odaégjen. Az előfőzött burgonyát futtasd meg a kolbászos vajban.
A kelkáposztát, burgonyát és kolbászt egy kivajazott cserépedényben (az ideális méretű 25x15 centiméteres) rakd le rétegesen. A tojásos tejszínes-tojásos keveréket öntsd rá. Előmelegített sütőben 180 ºC-on süsd 25-30 percig (a légkeveréses sütés nem ajánlott). Ha elkészült, szórj a tetejére egy kis kakukkfüvet.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK