½ csésze lágy vaj
½ csésze cukor
1 tojás
1 ½ csésze liszt
2 evőkanál friss citromlé
1 teáskanál reszelt citromhéj
½ teáskanál sütőpor
1/8 teáskanál só
Cukor
1. Egy nagy tálban elektromos habverővel közepes fokozaton keverjük krémesre a vajat és a cukrot. Verjük fel benne a tojást könnyű, habos állagúra. Keverjük hozzá a lisztet, a citromlevet, a citromhéjat, a sütőport és a sót. Lefedve tegyük hűtőszekrénybe kb. 2 órára, vagy amíg megkeményedik.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra. Jól belisztezett felületen nyújtsuk a tésztát kisebb adagokban fél cm-es vastagságúra. (A többi tésztát addig hagyjuk a hűtőszekrényben.) Vágjunk a tésztából formákat 7-8 cm-es sima kerek vagy recés szélű süteménykiszúróval. Tegyük a tésztát zsiradék nélküli tepsire, majd szórjuk meg cukorral.
3. Süssük 8-10 percig, vagy amíg a szélek kissé megbarnulnak. Hagyjuk a süteményeket a tepsiben 1 percig, majd tegyük állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Jól záródó edényben tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK