Citrompuding:
2db citrom
500ml tejszín
50g cukor
Só
2 tojássárgája
50g étkezési keményítő
150g joghurt
1db nagyobb briós
40g porcukor
Fügecarpaccio:
1 rúd vanília
1db fahéj
1tk porcukor
80ml olívaolaj
4db füge
1. Először is készítsd el a citrompudingot. A citromokat mosd meg és dörzsöld alaposan szárazra. Egy edénybe nyomd ki a gyümölcsök levét, és reszeld el a héjukat.
2. A tejszínből 400ml-t főzz fel a citromhéjjal, a cukor és egy csipetnyi só hozzáadásával. A megmaradó tejszínt keverd össze a tojássárgájával valamint az étkezési keményítővel, 10 evőkanál citromlével, joghurttal. Amikor elkezd forrni a nagyobb adag tejszín elkezd forrni, keverd hozzá a keményítős tojást.
3. A citromkrémet töltsd bele négy kisebb – kb. 150ml-es – hideg formába. Tedd két órára a hűtőbe.
4. Időközben a brióst vágd fél centiméteres szeletekre. Egy tapadásmentes edénybe fektesd le a briósszeleteket, szórd meg porcukorral és kezd el rákaramellizálni, vagyis amikor megolvadt a tetején a porcukor, fordítsd meg és a másik oldalát is szórd meg, majd süsd tovább. A kész briósszeleteket egy rácson pihentesd, míg ki nem hűl.
5. A fügecarpaccióhoz húzd le a friss fügék héját, majd szeleteld fel.
6. Vágd hosszában félbe a vaníliarudat, majd egy kés hegyével kapard ki belőle a magokat. Keverd össze őket porcukorral és fahéjjal, majd olívaolajon forrósítsd fel, és ebben süsd meg a fügeszeleteket.
7. Tálaláskor minden adag puding mellé, helyezz pár szelet fügét. Finom párosítás!
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK