500g udon tészta
1 evőkanál mogyoróolaj
2 evőkanál finomra vágott kínai metélőhagyma vagy snidling
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
3 friss kis thai csili, kimagozva és finomra vágva
500g sovány, darált sertéshús
60ml világos szójaszósz
125ml csirkealaplé
80g babcsíra
4 mogyoróhagyma, vékonyra szelve
1. A tésztát egy nagy fazék forró vízben főzzük ki, majd szűrjük el. Vokban hevítsünk olajat, dobd bele a metélőhagymát, a fokhagymát, valamint a csilit, és párold, amíg illatozni kezd.
2. Adjuk hozzá a húst, és pároljuk ezt is, míg színt nem változtat. Ekkor öntsük a vokba a szójaszószt és a csirkealaplét is, és az egészet forrósítsuk fel. A ragut halmozzuk szépen a tésztára.
3. Babcsírával és hagymával megszórva tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK