Hozzávalók:
3ek paradicsompüré
3ek barnacukor
1ek borecet
1ek méz
2ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1tk chillipor
16db csirkeszárny
só
Túrómártás:
30dkg túró
3ek tej
1tk ételízesítő
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 felaprított újhagyma
2db színes paprika (pritamin vagy tápiókapaprika), apróra kockázva
Elkészítése:
1. Először is készítsd el a pácot. A paradicsompürét keverd össze a barnacukorral, borecettel, mézzel, olívaolajjal, 2 gerezd zúzott fokhagymával és csilliporral.
2. A csirkeszárnyakat előző este tisztítsd meg, majd sózd és kend be a pác felével/kétharmadával. Lefedve tedd hűtőbe.
3. Folyamatos kenegetés mellett süsd készre, lehetőség szerint grillsütőben.
4. A mártogatóshoz alaposan keverd össze a hozzávalókat, és kis tálkákban kínáld.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK